"Lijfwacht Kim Kardashian was niet bij haar tijdens overval"

Tijdens de overval op Kim Kardashian in Parijs was haar lijfwacht Pascal Duvier niet bij haar, maar wel bij haar zus die een bezoek bracht aan een nachtclub elders in de stad. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

Kim Kardashian zal haar bezoek aan de Fashion Week in Parijs niet licht vergeten. Afgelopen nacht hebben vijf mannen haar overvallen in het luxeappartement waar ze verblijft (foto onder). Ze deden zich voor als politieagenten en gingen aan de haal met verschillende juwelen. De waarde van de buit zou zowat negen miljoen euro bedragen. Het mediafenomeen zelf boeiden ze en sloten ze in de badkamer op.

AFP or licensors

Zodra het nieuws bekend raakte, rees de vraag waarom haar lijfwacht Pascal Duvier (zie archieftweet onder) haar niet heeft beschermd. AFP weet nu dat de man op het moment van de overval helemaal niet in haar buurt was. Duvier was naar verluidt in het gezelschap van haar zus Kourtney Kardashian. Hij beschermde haar tijdens een uitstap in een nachtclub elders in de stad.

"Een acuut familienoodgeval"

Kim Kardashians echtgenoot Kanye West kreeg het nieuws van de overval te horen terwijl hij een concert gaf op het festival The Meadows in New York. Meteen legde hij zijn show stil "wegens een acuut familienoodgeval". De concertgangers reageerden in eerste instantie weinig begripvol, vooral omdat op dat moment niet duidelijk was waarom de rapper het halverwege een nummer en met nog een half uur te gaan voor bekeken hield. Later bevestigde een woordvoerder van West het bericht van de overval.

Bij die overval is Kardashian niet gewond geraakt. "Ze is alleen overstuur", klinkt het. In elk geval staat ze er niet alleen voor. Niet alleen haar zus Kourtney vergezelt haar in Parijs, ook haar moeder Kris Jenner en haar zus Kendall Jenner zijn van de partij.

2016 Getty Images