"Nee, ik heb de poes geen chocolade gegeven"

Het begon als een grapje tussen 2 geliefden, maar intussen is het lieflijke tafereel wereldwijd nieuws geworden: een poes die minipannenkoekjes te eten krijgt van een man, wiens vriendin bang was dat hij het dier zou vergeten eten te geven. Maar Chase Stout scoort niet alleen op sociale media -vrouwen vinden deze geste blijkbaar erg schattig-, er is ook veel kritiek omdat hij poes Wilson chocolade gaf. In chocolade zit de toxische component theobromine, wat giftig is voor honden en katten. Maar volgens Stout was het chocolade-onderdeel in het verhaal maar een grap.

Stout op nieuwswebsite Today: "Toen mijn vriendin voor het weekend op een soort van schoolreis vertrok, plaagde ze me al lachend met: "En vergeet zeker niet om de kat te voederen." Maar ik begreep wel dat ze enigszins bezorgd was."

"Natuurlijk weet ik dat katten geen chocolade eten, maar ik wilde mijn vriendin toch een beetje terugplagen. Dus heb ik haar een tweet gestuurd met de vraag of Wilson graag chocolade op zijn pannenkoeken heeft. Inclusief een foto met een klein hoopje pannenkoeken."

"Daarna liep het helemaal uit de hand. Terwijl ik hooguit op een 10-tal retweets gerekend had, werd het originele bericht wereldwijd opgepikt. Eigenlijk zijn mijn vriendin en ikzelf daar blij om, met al die negatieve berichten die de wereld overspoelen."

Maar er waren ook veel negatieve berichten, over de chocolade dan. Uiteindelijk zou de kat toch geen chocolade gekregen hebben, iets wat Stout veelvuldig moest bevestigen aan verontruste dierenliefhebbers:

“Intussen ben ik wel van plan om meer dergelijke kleine maaltijdjes voor onze kat te maken. Wat er binnenkort op het menu staat? Wafeltjes!”, besloot Stout alvast.

lees ook