Bevestigd: Coldplay komt op 21 juni naar België

Coldplay komt op 21 juni naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dat is bevestigd aan Studio Brussel. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de rockgroep rond Chris Martin afzakt naar ons land. Het Sportpaleis was toen in 40 minuten tijd uitverkocht. Wie een kaartje wil, weze gewaarschuwd.
2016 Getty Images

Sinds enkele dagen gonst het van de geruchten over een mogelijk Coldplay-concert in ons land. Op 30 september liet de populaire rockgroep letterlijk een ballonnetje op op microblogsite Twitter. Ze lieten immers een geanimeerde gif los met het jaargetal 2017 op waarbij de nul vervangen is door een luchtballon. De ballon en het jaargetal nemen de kleuren aan van verschillende nationale vlaggen, waaronder die van België, Frankrijk, Italië en Zweden.

Toen gisteren concertorganisator LiveNation die bewuste tweet ook deelde, was het hek helemaal van de dam. Nu is het dus ook bevestigd. Coldplay komt op 21 juni naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Wie er wil bij zijn, weze gewaarschuwd: het vorige concert van de band in ons land in 2011 was in amper 40 minuten volledig uitverkocht. De voorverkoop gaat nu vrijdag om 10 uur 's morgens van start.