Bourgeois: "Ervoor zorgen dat ontslagen mensen nieuwe job krijgen"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil volop inzetten op de heroriëntering op de arbeidsmarkt van de ontslagen werknemers bij ING. "Minister Muyters heeft al overleg gepleegd met Febelfin en de VDAB", zei hij in "De ochtend".

Een sociaal drama van uiterst grote omvang, was Bourgeois' eerste reactie op het banenverlies bij ING. "Dit is uiterst slecht nieuws om de week mee te beginnen." Volgens de minister-president heeft de Vlaamse regering weinig vat op de oorzaken van dit banenverlies, zoals de verdere informatisering van de bankensector en het oprukken van grote internetspelers.

Wat Vlaanderen wel kan doen, is ervoor zorgen dat de ontslagen werknemers bij ING snel geheroriënteerd kunnen worden en een nieuwe job krijgen, gaf hij aan. Minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) heeft al overleg gepleegd met Febelfin en de VDAB, zegt Bourgeois.

"De VDAB heeft al een theoretische oefening gemaakt van de profielen van de jobs waarvoor mensen uit de bankenwereld in aanmerking zouden kunnen komen. We moeten dat nu verder concretiseren in samenspraak met Febelfin."