Facebook lanceert eigen handelsplatform

Facebook gaat een onlineruimte lanceren die volledig aan het kopen en verkopen van objecten tussen zijn leden is gewijd. Dat meldt de sociaalnetwerksite. Facebook wil zo de concurrentie aangaan met handelssites eBay en Craigslist.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

"Marketplace". Zo heet de nieuwe onlineruimte die Facebook vandaag heeft voorgesteld. De dienst zal in eerste instantie toegankelijk zijn voor meerderjarige gebruikers in de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland en dit zowel via iOS als Android. "Marketplace" zou in eerste instantie via de Facebook-app toegankelijk zijn.

De komende dagen zal Facebook "Marketplace" ook in andere landen uitrollen en ook toegankelijk maken via laptops en desktops. Nog volgens de sociaalnetwerksite maken zowat 450 miljoen mensen nu al van Facebook gebruik om objecten als meubels, kleren en wagens te verkopen.