Negen kandidaten voor Ford-site in Genk

Bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV hebben zich negen kandidaten gemeld om het terrein van Ford in Genk te ontwikkelen. De dossiers worden half oktober een eerste keer geëvalueerd, en in februari volgt de definitieve keuze. Dat schrijft Het Belang van Limburg.
Foto archief

Het masterplan voor de herontwikkeling van de Fordsite werd in augustus goedgekeurd door de Vlaamse regering. De 134 ha grote site wordt opgedeeld in drie zones. Voor de zones A en B ging de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) op zoek naar een projectontwikkelaar. Ook eindgebruikers mochten zich melden. Hieronder verstaat men bedrijven en maatschappijen die geïnteresseerd zijn in een stuk van de bedrijvenzone om er nieuwe activiteiten te ontwikkelen, met nog altijd de klemtoon op logistiek en maakindustrie.

Vier van de negen kandidaten maakten zich eerder al bekend: LRM, Group Machiels en Intervest, logistiek bedrijf H.Essers en de internationale projectontwikkelaar BCI. De vijf andere kandidaten zijn de combinatie DEME-Bopro-Govaerts-Montea, ontwikkelaar Global Estate Group, ontwikkelaar Futurn, ontwikkelaar MG Real Estate en Groep Heylen.

Het is niet uitgesloten dat half oktober al een eerste schifting gebeurt.