Verdacht pakket aan Brussels Noordstation blijkt vals alarm

De veiligheidszone aan Brussel-Noord is opnieuw opgeheven. Het verdacht pakket dat vanmorgen in een voertuig aan het Bolivarplein aan de voorkant van het station was aangetroffen, bleek na inspectie door de ontmijningsdienst van het leger onschuldig.

Het Bolivarplein werd na de ontdekking van het verdacht pakket op politiebevel afgesloten en geëvacueerd. Treinreizigers konden het station voorlopig ook niet via de uitgang aan het plein verlaten. De kantoorgebouwen aan het plein werden niet ontruimd, maar iedereen kreeg wel de raad weg te blijven van de ramen.

Door de operatie was het verkeer aan die kant van het Noordstation onmogelijk. Bus- en tramhaltes werden tijdelijk niet bediend.

Uiteindelijk werd niets verdachts gevonden in het voertuig. De veiligheidszone werd daarop opgeheven.