Vlaming Tim Mielants regisseert "X-men"-spin-off "Legion"

De Vlaamse regisseur Tim Mielants is begonnen met de opnames van een aflevering uit het eerste seizoen van "Legion", een "X-men"-spin-off. Mielants regisseerde in eigen land onder meer de televisieseries "Code 37", "Professor T." en "Cordon". Nu blikt hij een van de acht afleveringen van "Legion" in.

"Legion" is het verhaal van David Haller, een jongeman die worstelt met schizofrenie en regelmatig in psychiatrische instellingen verblijft. Daar verneemt hij van een medepatiënt dat zijn ingebeelde stemmen en visioenen weleens echt zouden kunnen zijn. De reeks speelt zich chronologisch af voor de gebeurtennissen in de "X-men"-films. “Het is een enorme uitdaging, omdat het een surrealistische reeks is die zijn weg zoekt in de diepe onderwereld van een schizofreen hoofdpersonage met superkrachten", meldt hij in een persbericht.

De serie wordt gemaakt in opdracht van het Amerikaanse netwerk FX dat de laatste jaren aan populariteit won dankzij het succes van eigen reeksen als onder meer "Sons of anarchy", "The Americans" en vooral "Fargo". Het is ook de scenarist van die laatste serie -op basis van de gelijknamige Coen-film- die het scenario voor "Legion" heeft geschreven. Het eerste seizoen van de reeks zal 8 afleveringen tellen, waarvan Mielants er een zal inblikken.

Mielants heeft in eigen land onder meer "Code 37", "Professor T." en "Cordon" geregisseerd. "Legion" is niet zijn eerste buitenlands avontuur. Zo zat hij ook in de regisseursstoel voor twee afleveringen van het Frans-Britse "The tunnel" en voor het volledige derde seizoen van de BBC-reeks "Peaky blinders".

Eerste trailer van "Legion":