VPK neemt Scandinavische verpakkingsgroep over

VPK Packaging Group uit Aalst heeft de Scandinavische verpakkingsgroep Peterson Packaging overgenomen. Dat meldt het bedrijf. De zes sites waar golfkarton wordt verwerkt zullen als een afzonderlijke bedrijfseenheid binnen de VPK Groep geleid worden. Met de overname rondt het Belgische familiebedrijf de kaap van 1 miljard euro omzet.

Het produceren van duurzame en milieuvriendelijke golfkartonverpakking is VPK's kernactiviteit. De overname, waarvan geen financiële details zijn vrijgegeven, breidt deze activiteit verder uit in Scandinavië:

Drie sites liggen in Noorwegen (twee in Sarpsborg en een in Sykkylven), twee in Zweden (Bäckefors en Norrköping) en een in Denemarken (Randers). De totale omzet van de overgenomen golfkartonactiviteiten bedraagt 150 miljoen euro, met 800 personeelsleden.

"Peterson Packaging is een gevestigde leverancier in Scandinavië, met belangrijke klanten in sleutelmarkten zoals voeding, drank en andere consumentengoederen", zegt CEO Pierre Macharis in het persbericht.

De overname van de Scandinavische activiteiten past binnen de geografische uitbreidingsstrategie. VPK Packaging Group heeft 46 productiesites in 16 landen. In totaal 4.800 werknemers staan in voor de productie van gerecycleerd papier, golfkarton, massief karton en kokers. In 2015 realiseerde de groep een omzet van 946 miljoen euro.

Meest gelezen