"Coming World Remember Me" maakt kans op Britse prijs

Het herdenkingsproject "Coming World Remember Me" is door de Britse organisatie van reisjournalisten The British Guild of Travel Writers genomineerd als een van de drie meest waardevolle cultuurtoeristische projecten in Europa. Dat meldt vzw Kunst die het project realiseert.

"Coming World Remember Me" maakt deel uit van GoneWest, het culturele programma rond de Eerste Wereldoorlog van de provincie West-Vlaanderen. Het project voorziet de realisatie van 600.000 kleine kleibeeldjes die symbool staan voor de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Die beelden zullen een kunstinstallatie vormen in het voormalige "no man's land" in provinciedomein De Palingbeek. Iedereen kan eraan meewerken door een beeldje te maken, onder meer in Bommenvrij in Nieuwpoort of in de Ieperse Kazematten.

Shortlist

Het project is nu genomineerd door The British Guild of Travel Writers, de grootste organisatie voor iedereen die zich in Groot-Brittannië professioneel bezighoudt met reisjournalistiek. De organisatie stelde aan de hand van enkele suggesties een shortlist van 36 kandidaten samen. Op basis van presentaties selecteerde een jury van leden uiteindelijk drie genomineerden per categorie. CWRM neemt het op tegen het Franse Cité du Vin en het Zwitserse Chaplin's World.

Op 6 november weet vzw Kunst, die onder meer ook het Kunstenfestival van Watou verzorgt en onlangs nog haar werkingssubsidie verloor, of het met een prijs aan de haal gaat.

Uit "Het Journaal" van 19/01/2016:

Uit "Het Journaal" van 20/03/2014: