"Mauro heeft dEUS veel gegeven, maar dEUS heeft hem ook veel gegeven"

Frontman van dEUS Tom Barman is niet verrast dat gitarist Mauro Pawlowski zijn band verlaat. Dat vertelt hij op Studio Brussel. "We weten het al een jaar of twee. Dit einde is volledig amicaal en koosjer."

Twaalf jaar is Pawlowski de gitarist van dEUS geweest, maar aan die samenwerking komt binnenkort een einde. In een interview met Knack dat morgen verschijnt, kondigt hij zijn vertrek aan.

Barman reageert nauwelijks verrast. "Het ging al een tijdje de ronde. Zelf wisten we het al een jaar of twee", zegt hij op Studio Brussel. "Mauro was een rots in de branding. We hebben samen heel goeie tijden meegemaakt, maar ook moeilijke tijden."

Naar eigen zeggen kijkt Barman met een warm gevoel op de samenwerking met Pawlowski terug. "Dit einde is volledig amicaal en koosjer. Zo kan het ook."

"Hij was een baken van stabiliteit"

"We hebben nog altijd goesting om nieuwe contreien op te zoeken. Zo hebben we recent een klein tournee gedaan in Australië en in Zuid-Amerika. We voelden dat Mauro dat niet meer zag zitten. Het werd telkens moeilijker om hem daarvoor warm te maken.."

"Ik respecteer dat hij zijn eigen ding wil gaan doen. Het was nooit de bedoeling dat hij zo lang zou blijven. In eerste instantie was hij bij dEUS gekomen om één plaat te maken, "Pocket revolution". De band lag op dat moment in frennen uiteen. Hij was toen een baken van stabiliteit."

"We gaan nu stilaan naar een vervanger beginnen te zoeken. Het is niet zeker dat dat opnieuw een gitarist wordt. We zien wel. Het is erg spannend."

"Ik zal waarschijnlijk altijd nostalgisch op onze tijd met Mauro terugkijken. Hij heeft dEUS veel gegeven, maar dEUS heeft hem ook veel gegeven."