"Zo had dat niet uit mijn mond moeten komen"

Ook al moet de concentratie optimaal zijn, soms kan er tijdens een speech een verspreking volgen die op de lachspieren werkt. Het overkwam parlementslid Andrew RT Davies uit Wales tijdens een speech op de conferentie van de Conservatieve Partij in Birmingham. Terwijl hij zijn pleidooi opbouwde, versprak hij zich en bleek dat hij niet van de brexit een succes wilde maken, maar wel van "breakfast". Met hilariteit in de zaal tot gevolg.

Davies: "Let op mijn woorden: wij zullen van breakfast…van brexit een succes maken. (applaus en gelach in de zaal) Wel, dat was een woord dat niet verondersteld werd om uit mijn mond te komen. Ik zal straks nog een appeltje te schillen hebben met de autocue."

Op sociale media volgden onmiddellijk reacties als:

Zelf zag Davies de grap van zijn verspreking achteraf nog meer in:

lees ook