Britse economie dit jaar de snelst groeiende van de G7

De Britse economie zal dit jaar de snelst groeiende economie zijn van de G7, de zeven belangrijkste industrielanden ter wereld. Met deze vooruitblik komt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op eerdere voorspellingen die veel pessimistischer waren. Anderzijds voorspelt het IMF voor volgend jaar wel een kleinere groei van de Britse economie.

Volgens het IMF zal de Britse economie dit jaar 1, 8 procent groeien, maar het houdt vol dat de Britten volgend jaar wel gevolgen zullen ondervinden van hun beslissing om uit de EU te stappen. Volgend jaar zou de groei amper 1,1 procent bedragen, minder dan wat het IMF vlak na het brexit-referendum had voorspeld.

Die tragere groei heeft volgens het IMF alles te maken met de onzekerheid  over de gevolgen van de brexit, die ten laatste in 2019 een feit moet zijn. Die onzekerheid weegt op potentiële investeerders en op het consumentenvertrouwen. Het IMF verwelkomt wel de aankondiging van minister van Financiën Philip Hammond om extra te investeren in woningbouw en mobiliteit.