Clinton loopt 5 procent uit op Trump volgens nieuwe poll

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft vijf procent voorsprong op haar Republikeinse tegenstander Donald Trump. Dat blijkt uit een nieuwe poll van CNN/ORC. Clinton en Trump halen respectievelijk 47 en 42 procent.

Volgens de peiling die tussen woensdag en zondag is afgenomen bij 1.501 mensen, onder wie 1.213 waarschijnlijke kiezers, haalt Clinton 47 procent en vastgoedmagnaat Trump 42 procent van de stemintenties. Zij won vooral aanhang bij mannen en onafhankelijke kiezers. De Libertair Gary Johnson is nu goed voor zeven procent en ecologiste Jill Stein 2 procent.

Bij de vorige grote CNN/ORC-poll lag Trump nog aan de leiding met 45 procent van de stemintenties, tegenover 43 procent voor Clinton. De stemming lijkt te zijn omgeslagen in het voordeel van de Democrate. Die verandering is deels te danken aan het televisiedebat van vorige week, maar was al langer aan het broeden. Een peiling van CBS (ook na het tv-debat) dicht Clinton 45 procent en Trump 41 procent toe.