DiCaprio: "Geen publiek ambt voor wie niet gelooft in klimaatverandering"

"Wie niet gelooft in de klimaatverandering zou geen publiek ambt mogen uitoefenen", zegt de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio die daarmee onrechtstreeks uithaalt naar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump die in het verleden de klimaatverandering een "hoax" noemde die is "gefabriceerd door de Chinezen".
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Gisteren was de acteur moderator op een debat over klimaat in het Witte Huis in Washington DC en liet hij meermaals vallen dat hij het jammer vindt dat tijdens deze "ongewone presidentsverkiezingen" de klimaatverandering geen prioriteit is. Hij haalde ook uit naar politici het torenhoge bewijs ervoor en de wetenschappelijke consensus erover in twijfel trekken.

"Wie niet in de klimaatverandering gelooft, gelooft niet in feiten, niet in wetenschap en niet in empirisch onderzoek en zou volgens mij geen publiek ambt mogen uitoefenen." De acteur haalt hierbij ook onrechtstreeks uit naar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump die in het verleden de klimaatverandering een "hoax" noemde die is "gefabriceerd door de Chinezen".

De huidige Amerikaanse president Barack Obama die ook aanwezig was, liet optekenen dat "het soms lijkt dat de klimaatverandering zo in elkaar zit dat het ontzettend moeilijk is om op te lossen vanuit de politiek". Obama noemt het voorts een race tegen de tijd. "De klimaatverandering gebeurt op een sneller tempo dan enkele jaren geleden nog voorspeld was."