Googles eigen smartphone Pixel gelekt

Pixel, de nieuwe smartphone van Google, is een dag voor de officiële lancering per ongeluk gelekt door een Britse telefonieketen die de foto's van het toestel een dag te vroeg op hun site had gezet. Normaal gesproken zou de smartphone vandaag worden gelanceerd op een groots event.

Vandaag zou de opvolger van de Nexus-smartphones van Google worden gelanceerd, maar dat was buiten de Britse telefonieketen The Carphone Warehouse, gerekend. De winkelketen die in ons land bekend is als The Phonehouse, heeft per ongeluk foto's van het nieuwe toestel -Pixel genaamd- een tijdlang op hun site gezet. En eens iets op het internet staat, is het moeilijk er nog af te krijgen.

De Nexus-smartphones werden nog gebouwd door Huawei, LG en HTC en draaiden op het Androidbesturingssysteem van Google, maar met de lancering van Pixel drijft Google de concurrentie met Apple nog verder op. Net als Apple dat zelf zowel de hardware als de software voor de iPhones produceert, wil Google met Pixel ook die richting uit.