Hoe Kim Kardashian in zes minuten tien miljoen euro aan juwelen verloor

Ook als ze overvallen wordt, dwingt Kim Kardashian de pers om de superlatieven boven te halen. De roofoverval waarvan ze het slachtoffer werd, is de grootste juwelendiefstal die de afgelopen 20 jaar in Frankrijk is gebeurd en "zeer, zeer zeldzaam in Parijs". Hij duurde zes minuten, maar die volstonden om de realityster 10 miljoen euro in de vorm van juwelen afhandig te maken. Wat gebeurde er die nacht?

De realityster en haar gevolg zijn sinds gisteren weer veilig thuis. Kardashian arriveerde in New York in het gezelschap van een securityploeg waar een gemiddeld staatshoofd alleen maar van kan dromen.

Intussen heeft de Franse politie een vette kluif aan de zaak-Kardashian. De roofoverval is de grootste juwelendiefstal die de laatste 20 jaar in Frankrijk heeft plaatsgevonden. Hij verliep bovendien bijzonder brutaal, wat "zeer, zeer zeldzaam is in Parijs", volgens de politiewoordvoerster.

Zes minuten om 10 miljoen euro buit te maken

De overvallers droegen trouwens een jas met het opschrift "Police" toen ze om 2.30u 's nachts het exclusieve appartementsgebouw binnendrongen waar Kim Kardashian verbleef. Drie van hen knevelden de receptioniste, twee anderen renden de trap op naar boven, naar het luxe-appartement van Kardashian.

Zij lag in bed toen ze zware voetstappen naar boven hoorde komen. Ze vertelde de politie dat ze vreesde voor haar leven. Ze was vooral bang om verkracht te worden, zei ze ook. Maar daar bleken de overvallers niet op uit te zijn.

Wat hen écht interesseerde, was de ring ter waarde van 4 miljoen euro waarmee Kardashian een week geleden nog had uitgepakt op de sociale media. "Ring, ring", was wat ze voortdurend tegen haar riepen.

Nadat ze hen had verteld waar de ring te vinden was, kleefden de overvallers haar mond dicht met tape. Kardashian werd uiteindelijk bevrijd door haar stiliste, die zich in de badkamer  had opgesloten. Haar bodyguard was namelijk niet aanwezig. Hij vergezelde haar zus Kourtney tijdens een avondje uit in Parijs.

De politie vermoedt dat de overvallers in de gaten hadden dat Kardashian geen security in de buurt had. Ofwel moet de realityster nauwkeurig in de gaten zijn gehouden, ofwel waren de overvallers getipt door iemand uit haar omgeving.

Zes minuten, meer hadden de overvallers niet nodig om Kardashian tien miljoen euro afhandig te maken in de vorm van juwelen. Een paar dagen later zijn die nog altijd spoorloos. De overvallers gingen ermee aan de haal op de fiets.