May: "Geen bezwaar dat ik verdomd moeilijk word genoemd"

De Britse premier Theresa May heeft er geen enkel probleem mee dat ze een "verdomd moeilijk mens" wordt genoemd. Ze verwijst naar een uitspraak van haar partijgenoot Ken Clarke in juli, in volle campagne voor het leiderschap van de Conservatieven.
AFP or licensors

De uitlating van oud-minister Clarke was eigenlijk niet bedoeld voor de media. In een privégesprek met collega en oud-minister Malcolm Rifkind over wie nu de beste opvolger van David Cameron zou zijn, wond Clarke er geen doekjes om. "Theresa is een verdomd moeilijk mens, hoewel jij en ik met Margaret (Thatcher, nvdr.) hebben samengewerkt", liet hij zich ontvallen.

"Als opkomen voor de dingen waarvan je denkt dat ze juist zijn, betekent dat je een verdomd moeilijk mens bent, dan is dat maar zo", zei May vandaag op radiozender Leading Britain's Conversation (LBC). De tweede vrouwelijke premier van Groot-Brittannië heeft er geen enkel probleem mee dat ze een "verdomd moeilijk mens" wordt genoemd.