Onhandige panda valt (weer) uit boom

Het is niet altijd peis en vree in de dierenwereld. Dat mocht deze panda in het Wolong Giant Panda Nature Reserve in Sichuan, China, aan den lijve ondervinden. Toen hij op zoek was naar een lekkere bamboetak hield de tak waarop hij stond het blijkbaar niet meer en donderde hij naar beneden. Om daarna door zijn vriendjes ook nog eens belaagd te worden, die ook wel zin hadden in zijn bamboetakken. Het filmpje dook anderhalf jaar geleden ook al op op diverse nieuwswebsites, maar kent nu dus een 2e (succesvoller) leven.

De panda die uit de boom viel, raakte in ieder geval niet gewond. Zo meldde CCTV News, die het filmpje een week geleden op Facebook publiceerde. Daar werd het intussen al meer dan 600.000 keer bekeken en ook nieuwsmedia wereldwijd pikten het filmpje (opnieuw) op.

The Guardian had vooral medelijden met de gevallen panda, "die zijn bamboestokken zag gestolen worden door andere panda’s die hem belaagden". Volgens Independent is de gevallen panda zelf oorzaak van een relletje tussen de dieren. Huffington Post spreekt over "de onhandige panda" en vraagt zich af of hij uiteindelijk zijn stok heeft kunnen behouden. Daily Mail vindt het filmpje "hilarisch". En blijkbaar zij niet alleen:

lees ook