Strijd om Kunduz woedt hevig voort

In de Afghaanse stad Kunduz zijn nog steeds zware vuurgevechten aan de gang tussen het Afghaanse leger en de taliban. Die laatsten drongen de strategische stad gisteren vanuit verschillende kanten binnen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken proberen de Afghaanse veiligheidsdiensten met alle macht de stad veilig te stellen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
Archieffoto

De taliban drongen gisteren de stad binnen en hesen hun vlag op een centraal plein, maar konden daarna wel uit het stadscentrum verdreven worden. Volgens de woordvoerder hebben schutters van de taliban zich in de huizen verscholen, hetgeen het moeilijker maakt om hen te verdrijven.

Volgens het hoofd van de regionale raad is de stad herschapen in een waar slagveld en wordt op verschillende plaatsen zwaar gevochten. Kunduz viel een jaar geleden al eens ten prooi aan de taliban, maar de extremistische moslimstrijders konden toen worden verdreven door Afghaanse en Amerikaanse troepen.