Tekening van Hergé verkocht voor bijna miljoen euro in Hongkong

Een originele tekening van Hergé heeft 967.279 euro opgebracht tijdens een veiling in Hongkong. Dat meldt veilinghuis Artcurial. Het gaat om een voorbereidende tekening voor het fresco van de trappen in het cultureel centrum van Wallonië-Brussel in Parijs. Daarop staan de belangrijkste personages uit de avonturen van Kuifje afgebeeld.

De verkoop van de tekening, gemaakt op papier met potlood en Chinese inkt, is goed voor een nieuw wereldrecord voor een origineel naoorlogs werk van Hergé. Tien postkaarten van de Belgische tekenaar werden eveneens geveild. De schets "Les requins de la Mer Rouge" bracht 223.307 euro op.

De verkoop bracht in totaal 2,5 miljoen euro in het laatje en 70 procent van de loten vond een afnemer, aldus nog Artcurial. Tijdens de veiling werden vier nieuwe wereldrecords gebroken.