Wikileaks-stichter kondigt "onthulling" aan over Clinton

Julian Assange, de stichter van de klokkenluiderswebsite Wikileaks, heeft aangekondigd dat hij vandaag een onthulling zal doen over de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton. Die onthulling zou veel schade kunnen toebrengen aan de kandidatuur van Clinton, klinkt het bij verschillende media.

Assange vertelde vorige maand tegenover de nieuwszender Fox dat hij over documenten beschikt die de campagne van Clinton schade zouden kunnen toebrengen. Hij zou weldra enkele teasers loslaten. Vandaag, op de tiende verjaardag van Wikileaks, volgt er dus een "aankondiging", aldus verschillende media. Uit veiligheidsoverwegingen zal dat gebeuren via een videoconferentie vanuit Berlijn. 

De website truepundit berichtte gisteren nog dat Clinton in november 2010, toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was, op een vergadering met haar staf zou hebben voorgesteld om een aanval met een drone op Assange te lanceren. Bedoeling was het te grabbel gooien van de diplomatieke communicatie te voorkomen. Hoewel de website truepundit niet altijd even betrouwbaar is, is het wel opvallend dat het Twitteraccount van Wikileaks het bericht van truepundit heeft geretweet. 

Bekijk hier het gesprek van Fox met Assange