Zeker 30 doden bij aanslag op bruiloft in Syrië

In Syrië zijn zeker 30 doden gevallen bij een bomaanslag op een bruiloft. Het ging om het huwelijksfeest van een strijder van de "Democratische Syrische Strijdkrachten". De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS.
Archieffoto van een Koerdische strijder in Syrië

De aanslag gebeurde in het dorpje Tall Tawil nabij de stad Hassake, in het noordoosten van Syrië. Die streek is in handen van Koerdische strijders, gezworen vijanden van IS.

Een zelfmoordterrorist opende eerst het vuur op de feestvierders en blies zich daarna op in de zaal. Er vielen meer dan 30 doden, en tientallen gewonden van wie er nog heel wat er erg aan toe zijn. Staatspersbureau Sana heeft het over zo'n 90 gewonden. Aanwezige journalisten getuigen over een waar bloedbad.

De aanslag werd opgeëist door IS, al maakt de terreurgroep geen gewag van een huwelijksfeest. Zij spreken ook van meer dan 40 doden in de opeising.

De Democratische Syrische Strijdkrachten zijn een samenwerking tussen onder anderen Koerden en Syriërs tegen terreurgroepen IS en Al Nusra. Zij hebben de regio van Hassake in handen. Die plaats wordt vaak geviseerd door IS.