"Professor T." krijgt Franse en Duitse versie

De Vlaamse misdaadserie "Professor T." krijgt een Franse en een Duitse remake. Het Franse TF1 en het Duitse ZDF hebben de rechten verworven. "Professor T.", dat op zondagavond uitgezonden wordt op Eén, werd eerder al verkocht aan Nederland en Australië en er wordt nog onderhandeld met verschillende andere landen.
© VRT

Producent Skyline Entertainment zal op vraag van ZDF zelf de Duitse versie produceren, in samenwerking met het productiehuis Rowboat uit Keulen. Acteur Matthias Matschke zal Professor Jasper "T." Thielheim vertolken. De regie is in Duitse handen, met een voornamelijk Vlaamse productieploeg onder leiding van producent Eric Wirix. De opnames zullen vooral in Antwerpen plaatsvinden, aangevuld met buitenopnames in Duitsland.

In Frankrijk is de productie al gestart. VeMa Productions draait in de buurt van Nantes een eerste reeks van zes afleveringen voor TF1, een van de grootste commerciële omroepen van Europa. Acteur Mathieu Bison speelt Julien "T." Tardieu. TF1 wil de geniale professor al in het voorjaar van 2017 loslaten op het Franse publiek.

"Uiteraard ben ik zeer benieuwd hoe mijn Duitse en Franse collega’s de professor gaan neerzetten”, reageert Koen De Bouw, die de hoofdrol vertolkt in de serie. “Al ben ik natuurlijk vooral blij dat onze eigen Vlaamse reeks internationaal zo goed ontvangen wordt.”

"Professor T." is bedacht door Paul Piedfort ("De hel van Tanger", "Aspe") voor Eén. De regisseurs van de tweede reeks zijn Indra Siera ("Oud België"), en Gijs Polspoel ("Red Sonja"). De opnames voor seizoen 3 zijn momenteel aan de gang.