Brussel-Noord vrijgegeven na valse bommelding

Het station Brussel-Noord is vrijgegeven nadat het een tijdlang was ontruimd na een valse bommelding. Het treinverkeer wordt hervat. Ook het Portalisgebouw aan het Justitiepaleis waar het Brussels parket huist, was ontruimd wegens een bommelding en is intussen vrijgegeven.

Rond 13.30 uur is het treinstation Brussel-Noord en het bijhorende seinhuis gedeeltelijk ontruimd. Volgens het parket is het station intussen -een uur na de ontruiming- vrijgegeven. Het treinverkeer werd ruim een uur onderbroken, maar is intussen hervat. De hinder zal wellicht nog de rest van de avondspits voelbaar zijn. Ook het tram- en premetroverkeer van de MIVB en de bussen van De Lijn stopten tijdelijk niet aan het Noordstation.

Ook het Portalisgebouw aan het Justitiepaleis aan het Poelaertplein werd rond dezelfde tijd ontruimd, daar huist het Brussels parket. Onder de geëvacueerden bevonden zich ook 2 gedetineerden. Het parket meldt dat het Portalisgebouw intussen is vrijgegeven. De politie heeft ook daar niets verdacht gevonden.