Gestolen kunstwerken duiken op rommelmarkt in Brussel op

In Brussel is een brocanteur aangehouden nadat slachtoffers van een kunstdiefstal hun gestolen kunstwerken in zijn kraam op een rommelmarkt hadden herkend.
Een blik op het Kasteleinsplein in Elsene.

Begin februari 2016 zijn bij een woninginbraak in de Brusselse gemeente Watermaal-Bosvoorde verschillende kunstwerken gestolen. Het ging om tekeningen, schilderijen, vazen en een bronzen beeld met een gezamenlijke waarde van ettelijke duizenden euro's.

Aan een kraam op de rommelmarkt op het Kasteleinsplein in Elsene herkende de dochter van het slachtoffer afgelopen maand enkele van de kunstwerken die bij haar moeder waren gestolen. Samen met haar moeder maakte ze vervolgens een afspraak bij de bewuste brocanteur om in zijn opslagplaats nog wat spullen te bekijken. Toen ze ook daar een groot aantal gestolen kunstwerken herkenden, verwittigden ze de politie. Die kwam er plaatse en pakte de brocanteur op.

Het gaat om een man van 44 die inmiddels is aangehouden op verdenking van diefstal met braak als dader of mededader evenals op verdenking van bendevorming. Vandaag is hij voor de raadkamer in Brussel verschenen die zijn aanhouding heeft bevestigd. Enkele maanden geleden was de man al een keer eerder voor gelijkaardige feiten aangehouden. Toen werd hij onder voorwaarden vrijgelaten.