Grote belangstelling voor proces-Wesphael

De mensen stonden vandaag rijen dik aan het gerechtsgebouw in Bergen, waar Bernard Wesphael zich moet verantwoorden voor de dood van zijn echtgenote Véronique Pirotton in een hotelkamer in Oostende. De rechtszaak nadert zijn ontknoping.

Al van 6 uur 's ochtends stond er volk voor de deuren, hoewel die pas om 8 uur opengingen. De assisenzaal, waar 120 belangstellenden kunnen plaatsnemen, zat meteen vol. De overige aanwezigen werden naar een zaal op de tweede verdieping verwezen, waar het proces op een groot scherm wordt uitgezonden. Daar kunnen nog eens 140 mensen plaatsnemen, en dan nog moesten sommigen ontgoocheld worden wegens volzet.

Het personeel van het gerechtsgebouw zorgt alvast goed voor de bezoekers: wie wil, kan een sandwich bestellen en mag die tijdens de pauze ophalen.

Ook na de middagpauze was de belangstelling enorm. Dat leidde zelfs tot ergernissen bij sommige toeschouwers die al een tijdlang aan het aanschuiven waren om de zitting bij te wonen. In de namiddagsessie gaat de advocaat van de verdediging, Jean-Philippe Mayence, voort met zijn pleidooi.

Vervolgens gaat de jury beraadslagen over de schuldvraag. Wesphael houdt zijn onschuld staande.