Meer dan de helft van 55-plussers kan niet internetbankieren

Meer dan de helft van de 55-plussers kan niet overweg met internetbankieren. Bij mensen tussen de 35 en 54 jaar is dat bijna een kwart. Dat blijkt uit een rondvraag van de Gezinsbond. Nochtans maakte de bank-verzekeraar ING begin deze week bekend dat de helft van zijn kantoren tegen 2021 de deuren moet sluiten, waardoor klanten net meer aangewezen zullen zijn op digitaal bankieren.

ING wil in de nabije toekomst volop inzetten op digitaal bankieren. De bank-verzekeraar zet daarom het mes in hun personeelsbestand en in hun netwerk van kantoren. De banken van ING zullen zo stilaan "digital first"-banken worden.

De Gezinsbond plaatst nu een kanttekening bij het digitale succesverhaal. Een rekening betalen via het internet blijkt namelijk niet voor iedereen even eenvoudig te zijn. Banken zoals ING moeten zich daar dan ook meer bewust van zijn als ze beslissen om zoveel kantoren te sluiten.

"Ze moeten zich ervan bewust zijn dat het niet om bepaalde niches gaat van de bevolking die niet mee zijn", zegt Erica Coenen van de studiedienst van de Gezinsbond. "Wij stellen in onze bevraging vast dat digitale ongeletterdheid in alle lagen van de bevolking voorkomt en in alle leeftijdscategorieën."

Wat dachten enkele ouderen na het nieuws van ING begin deze week?

Meest gelezen