Nog de hele avond hinder op het spoor

Treinreizigers beleefden een bijzonder moeilijke avondspits, en wellicht zullen de problemen nog de hele avond aanhouden. De hinder is ontstaan nadat het treinverkeer in Brussel vanmiddag een tijdlang is stilgelegd geweest na een valse bommelding. Het is niet uit te sluiten dat er ook morgen in de ochtendspits nog naweeën zullen zijn.
Het aankondigingsbord in Brussel-Zuid kleurt rood

Er zijn treinen die opnieuw volgens de dienstregeling rijden, maar er zijn toch nog vertragingen tot een half uur en uitschieters tot een uur.

De problemen zullen vermoedelijk nog de hele avond aanhouden, tot het einde van de treindienst. "De impact zal vermoedelijk pas morgenochtend helemaal duidelijk zijn", aldus Baeken.

Het is nog afwachten of de problemen ook zullen blijven nazinderen in de ochtendspits morgen. "Als al het materiaal vannacht op de juiste bestemming geraakt, dan zal de ochtendspits niet al te veel hinder meer mogen ondervinden", klinkt het.

De hinder is veroorzaakt door een valse bommelding waardoor vanmiddag het station van Brussel-Noord moest worden ontruimd, en het verkeer op de belangrijke Brusselse Noord-Zuid-as werd stilgelegd.

Ook in Charleroi is er een valse bommelding geweest. Intussen is het treinverkeer daar hernomen, maar ook daar met de onvermijdelijke vertragingen als gevolg.

Personen die een valse bommelding doen, riskeren een gevangenisstraf van twee jaar, en moeten ook opdraaien voor de kosten.