Overnemer gevonden voor MS Mode in België

Er is een overnemer gevonden voor MS Mode in België. Die wil verder met 24 winkels en 60 procent van het personeel, zeggen de curatoren. Meer informatie over wie de overnemer is en wat zijn plannen precies zijn, is er nog niet. Op 15 september had MS Mode het faillissement aangevraagd in België. De winkels waren sinds 17 september gesloten.

MS Mode had 46 winkels in ons land en was goed voor 220 jobs. In Nederland en een aantal andere landen maakte MS Mode begin september een doorstart na het faillissement. Die doorstart werd gefinancierd door Coolinvestment. De Belgische winkels werden toen nog buiten die transactie gehouden.

De werknemers werden een week geleden allemaal ontslagen omdat er toen "nog geen concreet en aanvaardbaar bod" was. "Het was psychologisch, sociaal, financieel en menselijk niet te verantwoorden om de mensen nog verder aan het lijntje te houden", zeiden de curatoren toen. Op dat moment werd er nog met twee overnamekandidaten gepraat. 130 banen zouden nu gered kunnen worden.

Half september vreesden de bonden voor een "MS Mode bis: met minder medewerkers, minder winkels en een minder gunstige arbeidsovereenkomst". De naam van Roland Kahn (van Coolinvestment dat de doorstart in Nederland financierde) viel toen meteen als overnemer. "Hij wacht -zichtbaar- liever tot de boot gezonken is om zo procedures zoals de wet-Renault te omzeilen", zei Yves Flamand (SETCa) toen.