Pokémonoverlast in Lillo lijkt achter de rug

In Lillo lijkt de overrompeling door spelers van Pokémon Go eindelijk achter de rug. Zondag is een nachtelijk speelverbod van kracht gegaan en volgens het kabinet van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn sindsdien geen inbreuken vastgesteld. Bovendien lijken sinds kort minder zeldzame Pokémon te vinden in het havendorp.
(archieffoto).

De amper 35 inwoners van Lillo klaagden de voorbije maanden over de massa's Pokémonjagers die er de rust kwamen verstoren. De straten en parkings stroomden dagelijks vol en de spelers bleven vaak tot 's nachts rondhangen, niet zelden vergezeld van alcohol. Burgemeester De Wever reageerde door de politie extra te laten patrouilleren om overlast te beteugelen en door extra ophaalrondes van afval te organiseren, maar een structurele oplossing bleek dat niet.

Ook het bedrijf achter Pokémon Go, Niantic, werd aangeschreven. Zij beloofden rekening te houden met de problemen en minder Pokémon te voorzien in Lillo. Omdat daar in de praktijk niets van terecht bleek te komen, besliste de Antwerpse gemeenteraad vorige week om een nachtelijk speelverbod (22 uur tot 7 uur) voor Pokémon Go in te voeren in Lillo. Dat tijdelijke politiereglement blijft sowieso nog van kracht tot 31 december, laat De Wever weten.

"De Pokémonjagers respecteren het verbod", aldus nog De Wever. "Het wijkteam van Lokale Politie Antwerpen kon tijdens nachtelijke controles nog geen enkele inbreuk vaststellen. Er worden overdag nog wel enkele spelers gespot in het dorp, maar om 22 uur blijkt iedereen vertrokken."