Schrijver van "Thriller" van Michael Jackson is overleden

In Londen is Rod Temperton overleden. Hij was een een Britse liedjesschrijver die vooral bekend is van "Thriller" en "Rock With You" van Michael Jackson. Hij werd 66.
2004 Getty Images

Temperton was lid van de discogroep Heatwave uit de jaren 70, die een hit scoorde met "Boogie nights". Daarnaast werkte hij mee aan projecten van The Brothers Johnson, Herbie Hancock en Rufus & Chaka Khan, waarbij ook muziekproducent Quincy Jones een oogje in het zeil hield.

Het was Jones die Temperton vroeg mee te schrijven aan "Off the wall", een soloplaat van Michael Jackson uit 1979. Drie jaar later schreef hij "Baby be mine", "Lady in my life" en het titelnummer voor "Thriller", dat geldt als een baanbrekend album en de bestverkochte plaat aller tijden.

Temperton stierf vorige week in Londen na een "korte, agressieve strijd tegen kanker", zo laat het platenlabel Warner/Chappell aan de BBC weten.