Stad en gewest oneens over toekomst Couleur Café

De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn het oneens over de site waar de volgende editie van het muziekfestival Couleur Café kan plaatsvinden. Dat blijkt uit verklaringen van burgemeester Yvan Mayeur en minister-president Rudi Vervoort (beiden PS).
(archieffoto).

Op vraag van Brigitte Grouwels (CD&V) heeft Vervoort in het Brussels Parlement gezegd dat de editie van 2016 de laatste op de site van Tour & Taxis was. De aanpassingen aan de site, waar momenteel werkzaamheden aan de gang zijn, maken het volgens de minister-president onmogelijk om het festival daar nog te organiseren. Het kabinet van Vervoort en de organisatoren hadden al overleg over duurzame oplossingen voor de volgende drie jaar. Er is sprake van het Weststation, maar ook de Heizel en het Ossegempark zouden alternatieven kunnen zijn.

Dat is niet naar de zin van burgemeester Mayeur, die Couleur Café op Tour & Taxis wil houden. "De private sector moet ook bijdragen aan een maatschappelijke visie voor de stad. Wij hebben het recht te verwachten dat ze met ons meedoen", zei Mayeur aan Belga. Volgens hem beschikt Tour & Taxis over een ruime groene zone waar het festival perfect kan plaatsvinden. Tegen een verhuizing naar het Ossegempark is de stad gekant. Dat park "moet voorbehouden blijven voor gezinnen", aldus de burgemeester.