Vierde editie Iedereen Klassiek neemt Brugge in

Radiozender Klara is met Iedereen Klassiek op 29 oktober al aan een vierde editie toe in Brugge. Ook dit jaar zal naast het Concertgebouw ook de binnenstad ingenomen worden, met onder meer muziek bij tal van handelaars.

Iedereen Klassiek 2016 is vandaag door nethoofd Chantal Pattyn voorgesteld in Brugge. Het evenement poogt het brede publiek kennis te laten maken met klassieke muziek.

Net zoals vorig jaar palmt het muziekevenement van Klara Brugge helemaal in. Naast verschillende activiteiten en concerten in het Concertgebouw, dat opnieuw dient als uitvalsbasis, zal ook heel wat te beleven zijn in de Brugse binnenstad.

Zo worden Brugse handelaars aangemoedigd om deel te nemen aan Iedereen Klassiek Boetiek. Het is de bedoeling dat handelaars hun etalage inrichten in een Iedereen Klassiek-jasje. Heel wat winkeliers mogen zich ook verwachten aan een getalenteerde conservatoriumstudent die een concert zal geven van ongeveer een kwartier.

"De Langste Fanfare"

Brugge wil ook "De Langste Fanfare" vormen onder leiding van Die Verdammte Spielerei. Iedereen die wil, kan muziek maken met het viertal of mee door te stad marcheren. Het initiatief liep al in Gent en Aalst, maar het is de bedoeling het record van 570 deelnemers in Gent te verbreken.

Andere blikvangers zijn "De Magische Piano" met muziek van Chopin, Rachmaninovs Nachtwake en een versie van De Toverfluit van Mozart gebracht door actrice Maaike Cafmeyer.

Iedereen Klassiek vindt dit jaar plaats op 29 oktober. Vorig jaar lokte het evenement 7.300 bezoekers. Het is de bedoeling dat aantal minstens te evenaren.