"Ik denk dat ze echt wel hun lesje geleerd hebben"

In Maleisië zijn 9 Australiërs vrijgelaten nadat ze waren opgepakt voor het strippen na een Formule 1-wedstrijd. Dat op hun strakke zwembroekjes de Maleisische vlag prijkte en dat ze alcohol dronken uit hun schoenen, speelde niet echt in hun voordeel. "Het zijn nochtans zo'n goede jongens", klinkt het in hun entourage.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Opschudding op de Grote Prijs van Maleisië afgelopen zondag toen 9 Australische Formule 1-fans na de winst van hun landgenoot Daniel Ricciardo begonnen te strippen en onder hun kleren allemaal een strakke speedo bleken aan te hebben met daarop de Maleisische vlag. Toen ze daarna alcohol begonnen te drinken uit hun schoenen en obsceen te dansen, was voor de ordediensten de maat meer dan vol.

De 9 -allemaal mannen tussen 25 en 29 jaar- werden prompt opgepakt en veroorzaakten zo een kleine diplomatieke rel tussen Maleisië en Australië. Pikant detail: een van de 9 blijkt voor een Australische minister te werken. Maleisië is een streng religieus land. Zomaar in het openbaar uit de kleren gaan en ook alcohol drinken wordt niet in dank afgenomen. "Veel toeristen zijn zich niet bewust van lokale gevoeligheden", klinkt het.

Bekijk hieronder alvast de beelden van het gebeuren. De tekst gaat verder onder de video's:

Na 4 dagen te hebben doorgebracht in de Maleisische cel, lijkt nu alles goed te komen voor de 9. Ze zijn vandaag voor de rechter verschenen en komen er met excuses vanaf. Ook de eventuele boete die in eerste instantie werd geëist, moeten ze niet betalen. "Ik denk echt wel dat ze hun lesje geleerd hebben", klinkt het in hun entourage. "Het zijn nochtans zo'n goede jongens."

Bij zo goed als elke gebeurtenis is er wel iemand die er -financieel- voordeel uithaalt. De producent van de strakke broekjes in kwestie was wel blij voor de gratis promo. "De vraag naar zwembroeken met vlaggen op is gigantisch gestegen", meldt het bedrijf in de Britse media. "We zijn hen wellicht wel enkele schoenen vol bier verschuldigd. Al wachten we misschien het best tot ze weer thuis zijn."

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

lees ook