Belgische moderne dans reist de wereld rond

Eind deze maand zijn in een week tijd vier verschillende voorstellingen van Sidi Larbi Cherkaoui in vier verschillende wereldsteden te zien. Dat meldt zijn dansgezelschap Eastman, resident van het internationale kunstencentrum deSingel in Antwerpen. In december staat een voorstelling in Brussel op de agenda.

Het gaat hard voor Cherkaoui. De Belgische choreograaf ziet zijn ster wereldwijd rijzen en dat vertaalt zich eind deze maand letterlijk in een reis rond de wereld. In nauwelijks zeven dagen tijd zijn dan vier van zijn voorstellingen in evenveel wereldsteden te zien.

Op 21 oktober gaat zijn nieuwe dansvoorstelling "Icon" in première in de Göteborg Opera in Zweden. Van 21 tot 23 oktober is de voorstelling "Puz/zle" te zien in de Cité de la Musique in Parijs.

De volgende halte is New York. Daar staat Eastman op 26 en 27 oktober op het podium van het Lincoln Center met de voorstelling "Babel". Eindigen doet het dansgezelschap op 27 en 28 oktober in Londen in het Sadler's Wells Theatre met de voorstelling "Fractus V".

Wie Cherkaoui en zijn dansgezelschap in eigen land aan het werk wil zien, kan op 17 en 18 december terecht in het Koninklijk Circus in Brussel met de vertoning van twee voorstellingen van "Puz/zle".