Coolinvestments neemt MS Mode België over

Het familiebedrijf Coolinvestments neemt de modeketen MS Mode België over. Tegen volgende week vrijdag zouden de eerste winkels weer kunnen opengaan. Twee weken geleden werd het faillissement aangevraagd voor MS Mode België en nu kan er dus een doorstart worden gemaakt.

Coolinvestments van de Nederlandse ondernemer Roland Kahn wil voort met 24 van de 46 winkels en 60 procent van het personeel. Coolinvestments is bekend van onder meer de retailketen CoolCat. De eerste winkels zullen opnieuw opengaan op vrijdag 14 oktober. Vanaf januari zal de nieuwe collectie te verkrijgen zijn.

Country manager MS Mode België Nancy Cautaert is tevreden dat er na een moeilijke periode opnieuw naar de toekomst kan worden gekeken. "MS Mode kan al jaren rekenen op een trouw publiek. We kregen dan ook veel ontgoochelde reacties op het nieuws van de afgelopen weken. We gaan nu de tijd nemen om te bekijken waar we met het merk MS Mode naartoe willen", zegt Cautaert.

In Nederland en een aantal andere landen maakte MS Mode begin september al een doorstart na het faillissement. Die doorstart werd ook gefinancierd door Coolinvestment. De Belgische winkels werden toen nog buiten die transactie gehouden.