Emotionele Wesphael: "Ik denk aan Véronique"

Bernard Wesphael heeft de rechtszaal verlaten als een vrij man, hij is niet schuldig bevonden aan doodslag op zijn vrouw Véronique Pirotton. "Ik denk in de eerste plaats aan Véronique, want ze is er niet meer. En dat is erg hard", klonk de eerste reactie van een emotionele Wesphael.

De ex-politicus werd na zijn vrijspraak door zijn advocaat en de beveiligingsdiensten weggeleid uit het assisenhof van Bergen. Wesphael werd buiten de rechtszaal meteen door een meute perslui en sympathisanten omringd. Eenmaal in de buitenlucht werd hij verenigd met zijn dochter Saphia. De twee omhelsden elkaar innig.

Wesphael sprak eerst over Véronique Pirotton, maar maakte zich daarna kwaad op het parket van Brugge. "Ze hebben er alles aan gedaan om het publiek ervan te overtuigen dat ik een smeerlap en moordenaar ben", zei hij.

"Ik denk ook aan Victor (zijn stiefzoon, en zoon van Véronique Pirotton, nvdr.), die ik als mijn eigen zoon beschouw. Als hij ooit op een dag kan zien dat ik niet de dader ben, zal het mij plezier doen om hem opnieuw in de armen te sluiten", liet Bernard Wesphael nog optekenen.

"Ik zal nu proberen om mijn leven opnieuw op te bouwen. Ik heb sterke vrienden rond mij", aldus nog Wesphael.