Facebook "wint" Big Brother Award

De Big Brother Award gaat dit jaar naar Facebook. De prijs gaat uit van de Liga voor de Mensenrechten en "bekroont" mensen of instellingen die een bedreiging voor de privacy vormen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Het afschaffen van cash geld, het bijhouden van telecommunicatiegegeven door het gerecht, een hardere aanpak van mensen die hun beroepsgeheim schenden en Facebook: dat waren dit jaar de genomineerden voor de Big Brother Award.

Uiteindelijk is Facebook met de "winst" aan de haal gegaan omdat de sociaalnetwerksite volgens de Liga voor de Mensenrechten wel degelijk de privacy aantast. "Facebook weet wellicht over mij en over u dan mijn en uw moeder", zegt Jos Vander Velpen van de Liga. "Daarnaast maakt Facebook de persoonlijke en soms intieme gegevens van zijn gebruikers als koopwaar te gelde, vaak voor commerciële doeleinden."

Meest gelezen