Kandidaat-leider UKIP "in ernstige toestand" in ziekenhuis "na incident met partijgenoten"

Steven Woolfe, europarlementslid en een van de favorieten om de nieuwe leider te worden van de Britse eurosceptische partij UKIP, is in "ernstige toestand" opgenomen in het ziekenhuis. Hij zou buiten het Europees Parlement in Straatsburg in elkaar zijn gezakt. Britse media schrijven dat er berichten zijn dat dat gebeurde na een incident met zijn partijgenoten.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Woolfe die vandaag zijn 49e verjaardag viert, zat vanochtend samen met zijn partijgenoten. Daar is het echter misgegaan, want net buiten het Parlement zou hij in elkaar zijn gezakt. 

Britse media schrijven dat er berichten zijn dat er even daarvoor een incident is geweest tussen Woolfe en zijn partijgenoten. Sky News schrijft dat hij door een collega werd geslagen waardoor hij met zijn hoofd op een metalen staaf terecht is gekomen. Volgens The Telegraph zou Woolfe een hersenbloeding hebben, ten gevolge van een klap. De krant citeert ook een getuige die meent dat Woolfe door een ruit is geduwd.

Momenteel is er alleen een mededeling van de UKIP-leider Nigel Farage. Hij betreurt dat Woolfe na een "woordenwisseling" in elkaar is gezakt en naar het ziekenhuis werd overgebracht. "Zijn toestand is ernstig", klinkt het.

Woolfe wordt gezien als een van de favorieten voor de opvolging van Nigel Farage als leider van de Britse eurosceptische oppositiepartij UKIP. Farage stapte na het brexitrefendum op. Eerst werd beslist dat Farage werd opgevolgd door Diane James, maar die gaf er na 18 dagen al de brui aan. Eerder wilde Woolfe al het voorzitterschap opnemen, maar hij mocht toen niet deelnemen aan de voorzittersverkiezingen omdat hij zijn kandidatuur 17 minuten te laat had ingediend.