Meer vluchtelingen vanuit Frankrijk naar West-Vlaamse snelwegparkings

Er komen meer en meer vluchtelingen vanuit Frankrijk naar snelwegparkings in West-Vlaanderen, zegt het parket. Vooral in Mannekesvere en Jabbeke wagen de vluchtelingen hun kans om op een vrachtwagen naar Groot-Brittannië te geraken. Gouverneur Carl Decaluwé bekijkt welke maatregelen er genomen kunnen worden.
Foto Kurt bvba
archieffoto parking Drongen

"Er is natuurlijk een druk vanuit Frankrijk, die er al een hele tijd is, maar die mogelijk met de sluiting van het kamp in Calais nog groter wordt", zegt Frank Demeester van het parket. "Anderzijds is er de sluiting van het parkeerterrein in Drongen. Wij zitten daar tussenin en blijkbaar heeft dat wel als gevolg dat wij grote groepen vluchtelingen op onze snelwegparkings zien."

Gouverneur Carl De Caluwé overlegt straks over mogelijke acties. "Is er effectief een verschuiving vanuit Drongen? Is er opnieuw bijkomende druk van de grens? Ik hoop dat we dat in de loop van de voormiddag gaan weten. Dan kunnen we bekijken welke maatregelen we kunnen nemen om dit opnieuw beheersbaar te houden. Als echt blijkt dat er een zware verschuiving bezig is, dan sluit ik niet uit dat ook de parking in Jabbeke dichtgaat."