N-VA: "Limiet op ontslagen 50-plussers kan perverse neveneffecten hebben"

Coalitiepartner N-VA heeft bedenkingen bij het voorstel van Open VLD om een leeftijdspiramide bij grote ontslagrondes in te voeren. "Het invoeren van een limiet op het aantal ontslagen 50-plussers lijkt op het eerste zicht aantrekkelijk", zegt Vlaams Parlementslid Axel Ronse, "maar er dreigen perverse neveneffecten".

"Ik twijfel niet aan de goede intenties van het voorstel. Maar die goede intenties smelten weg door de perverse neveneffecten. Met zo'n regeling zal men minder geneigd zijn om 50 plussers aan te werven en zal men meer mensen ontslaan", denkt Ronse.

Volgens Ronse zou men beter "de ingeslagen Vlaamse weg verderzetten". "We moeten alles inzetten op competenties en tijdelijke werkervaring."

"Federaal moeten de anciëniteitsbarema's en de proefperiodes aangepakt worden. Dat zijn de meest effectieve maatregelen om 50-plussers aantrekkelijk te houden op de arbeidsmarkt."