Sequel "Blade runner" heeft een titel... en het is niet "Blade runner 2"

Precies één jaar voor zijn release heeft de sequel op de sciencefictionklassieker "Blade runner" zijn titel gekregen. De film, die volgens sommige bronnen begint waar de prent van Ridley Scott eindigde, zal "Blade runner 2049" heten.
Supplied by Capital Pictures

In de opvolger speelt Harrison Ford opnieuw de hoofdrol van Rick Deckard: in de film uit 1982 was Ford veertig jaar, intussen is hij (dus) 74, maar nog steeds jong genoeg om op "replicanten" te jagen.

Andere rollen in de prent zijn weggelegd voor Ryan Gosling, Jared Leto, Robin Wright en Ana de Armas. Aan het roer staat niet meer Scott - die wel de productie in handen heeft, maar de Canadees Denis Villeneuve (bekend van onder andere "Arrival" en "Sicario").

Gezien de eerste film zich in het Los Angeles van 2019 afspeelde, vermoeden velen dat deze sequel zich in 2049 zal afspelen.

"Blade runner" was gebaseerd op de roman van sf-schrijver Philip K. Dick met de titel "Do Androids dream of electric sheep".

Een poster van de eerste "Blade runner" uit 1982: