Tweede editie van China Arts Festival geopend in Brussel

In Brussel is de tweede editie van het China Arts Festival in the European Union geopend met een concert in het Chinees Cultureel Centrum in de Filips de Goedestraat. Het festival duurt drie maanden, tot eind december, en vindt plaats op verschillende locaties in de hoofdstad.

Bedoeling van het festival is de Chinese cultuur en kunst promoten in Europa door exposities en artistieke vertoningen. Het concert vanavond moest de rijkdom van de banden tussen Europa en China aantonen met een octet gecomponeerd door Chinese en Europese muzikanten. Ze speelden onder meer Vivaldi en Mendelssohn, evenals een stuk van de Chinese componist Wu Zuqiang.

Het volgende evenement is het Chinese Film Festival, dat van 12 tot 19 oktober plaatsvindt in Studio 5 aan Flagey. Het Chinees Cultureel Centrum ontvangt op 12 oktober het eerste China-EU Youth Short Film Festival, met in totaal dertien kortfilms.

Staan nog op het programma: een conferentie over de Chinese culturele industrie en een reeks tentoonstellingen over kalligrafie, schilderkunst en fotografie.