Vernieuwing hele waterleiding Bisschoppenhoflaan na zoveelste lek

Watermaatschappij Water-link heeft beslist om over een lengte van bijna 5,5 kilometer alle buizen uit de grond te halen in de Bisschoppenhoflaan in Deurne, en ze te vervangen. Vanmorgen kwam er alweer water uit de grond op de drukke laan.
Archieffoto 2 oktober 2016

De breuk in de waterleiding werd vandaag snel opgelost waardoor een grote wegverzakking deze keer vermeden kon worden. Toch was er ook vandaag weer de nodige verkeersellende en heel wat omwonenden zaten zonder drinkwater.

Het is al de vierde keer in enkele maanden tijd dat er een breuk in de waterleiding ontstaan onder het wegdek. Vandaag was het euvel relatief snel opgelost, maar de ellende was er niettemin. Ook bij het watervoorzieningsbedrijf Water-link zijn ze het beu en hebben ze de drastische beslissing genomen om het hele leidingnet van de laan te vernieuwen.

Bij de vorige leidingbreuken werden de bestaande oude buizen telkens plaatselijk vervangen, maar nu blijken ook de nieuwe exemplaren niet te volstaan om verdere incidenten te voorkomen.

"Onze ingenieurs zijn nog op zoek naar de precieze oorzaak van dit meest recente probleem, maar voor mij is het nu al duidelijk: we gaan de hele leiding van 5,4 kilometer moeten vervangen", zegt André Gantman, voorzitter van het watervoorzieningsbedrijf Water-link.

"Ik heb al opdracht gegeven om een aanvraag voor een vergunning te doen bij het Agentschap Wegen en Verkeer - het gaat immers om een gewestweg - en om de werken bij hoogdringendheid in te plannen. Zeker voor de omwonenden mag dit niet langer blijven aanslepen."