VRT stelt innovaties voor op Digitale Doebeurs

In Gent neemt de VRT komende zaterdag deel aan de Digitale Doebeurs. Op die beurs laat de openbare omroep allerlei nieuwe mediaproducten en innovaties aan het brede publiek zien. De beurs is tegelijk het startschot van de Digitale Week.
Een digitale blik op het front van Syrië.

Met VRT-journalist Jens Franssen in virtual reality een blik achter het Syrische front werpen, via livestreaming in 360 graden rondkijken in de studio van MNM in Brussel, snapchatten met Flo van Studio Brussel, videoanimaties maken met Moovly en de wereld van de podcasts ontdekken met Wederik De Backer: het kan allemaal op de stand van de VRT op de Digitale Doebeurs in Gent op 8 oktober.

De Digitale Doebeurs is een interactieve namiddag vol workshops en interactieve demonstraties. Bij andere deelnemers kunnen bezoekers met een minidrone vliegen of meer te weten komen over 3D-printing.

De beurs vormt tegelijk het startschot van de Digitale Week die loopt van 8 tot 16 oktober. Onder anderen Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) komt langs.

De Digitale Doebeurs vindt plaats in de Handelsbeurs en dit van 13.30 uur tot 17.30 uur. De toegang is gratis.