Zeker tien gewonden aanslag nabij luchthaven van Istanbul

In de Turkse grootstad Istanbul zijn zeker tien gewonden gevallen bij een explosie in de buurt van een politiestation in de buurt van de luchthaven. Volgens de lokale autoriteiten is er een "motorfietsbom" ontploft.

Het getroffen politiekantoor ligt niet ver van Atatürk International Airport, de grootste luchthaven van Istanbul in het Europese deel van de stad. Getuigen spreken van een zware ontploffing en maken melding van rookontwikkeling. Ambulances en ordediensten zijn massaal aanwezig. Volgens de lokale overheid zijn er minstens tien gewonden gevallen. Het zou vooral gaan om burgers.

Volgens de eerste berichten is een bom ontploft die verborgen was in een motorfiets die nabij het kantoor geparkeerd was. Het Turkse persbureau Dogan zegt dat getuigen een man met een motorhelm hebben zien wegrennen kort voor de aanslag.

Hetzelfde kantoor was in 2012 al eens het doelwit van een aanslag door een extreemlinkse terreurgroep. De aanslag van vandaag is nog niet opgeëist. De voorbije maanden zijn er in Turkije aanslagen geweest van zowel de moslimterreurgroep IS als van Koerdische rebellengroepen zoals de PKK.

Als de getuigenissen kloppen, gaat het dus niet om een zelfmoordaanslag en dat maakt het waarschijnlijker dat die het werk is van Koerdische rebellen.