"The Simpsons" stappen virtual reality-wereld binnen

De wereld van "The Simpsons" is binnenkort uitgebreid te ontdekken. Een stukje van de zeshonderdste aflevering is namelijk in virtual reality gemaakt.
AP2004

Op zondag 16 oktober vieren "The Simpsons" hun zeshonderdste aflevering. Om dat te vieren hebben de makers een uitgebreide versie gemaakt van het klassieke beginfilmpje. Waar dat normaal 45 seconden in beslag neemt, komt er nu een versie van 3 minuten, die meteen ook in virtual reality te bekijken is. Op die manier kunnen fans ook effectief rondlopen in de wereld van Homer, Marge, Lisa, Bart en Maggie.

Voor het project is samengewerkt met zoekmachine Google, die onder meer met Google Cardboard ervaring heeft in de virtual reality-sector. In een persbericht laten de makers hoofdpersonage Homer aan het woord over de samenwerking.

"We hadden in eerste instantie onze vraagtekens als het ging over de samenwerking met Google. We wisten niet wie ze waren", zo staat er te lezen. "Maar toen we ze googleden waren we behoorlijk onder de inruk."

Volgens Indiewire is het de eerste animatiereeks die met virtual reality werkt.