"We mogen toch af en toe nog een liedje zingen?"

Nicole en Hugo trekken opnieuw het podium op. Een jaar na hun afscheid zullen ze samen met onder anderen Udo, Ann Van den Broeck en Britt Van der Borght te zien zijn in de Winterrevue van Stany Crets.

20 december vorig jaar. Nicole en Hugo nemen na een carrière van 45 jaar afscheid van hun fans in het concertgebouw in Brugge. "Het is mooi geweest", klonk het toen. Een jaar later blijkt dat het showbizzkoppel zich maar moeilijk aan dat afscheid kan houden.

De twee brachten het afgelopen jaar al een paar keer een nummertje bij wijze van gastoptreden, maar in december wordt het (voor even) weer menens. Zo gaan ze een kerstsingle uitbrengen voor het goede doel en treden ze samen met heel wat andere artiesten twintig keer op tijdens de Winterrevue die Stany Crets regisseert.

"We mogen toch nog af en toe een liedje zingen", vraagt Hugo zich luidop af in Gazet van Antwerpen. "De regering wil dat iedereen langer aan de slag blijft. Wij zijn bijna 70 en wij zouden niet meer mogen werken? Noem dit geen comeback. Dit wordt wellicht de laatste lange reeks optredens van onze carrière."

"Als het van mij afhing, deden we niets meer", zegt Nicole in dezelfde krant. "Maar in een huwelijk moet je geven en nemen en ik weet dat Hugo dit doodgraag wilde."