Brief van Redneck Rodney uit Georgia

In de rubriek "Vlamingen in de VS" laten we Vlamingen aan het woord die in één van de staten van Amerika wonen. Zij beschrijven hoe ze de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 8 november ervaren. Vandaag: Georgia.

Vlaming in Georgia, Jan Pourquoi, schrijft onder het fictief karakter van Rodney Smith. Smith is het beeld van een Trump-kiezer die anders misschien wel zou thuisblijven. Wat hij zegt, hoe hij leeft en wat hij denkt, is naar de mening van Pourquoi een goede schets van wat er in Georgia bij veel mensen leeft. 

We maken een uitzondering voor Trump!

U vroeg me iets over de komende presidentsverkiezingen. Voor wie gaat onze familie stemmen? Eerlijk gezegd, normaal gezien stemmen we niet. Het lijkt allemaal niet veel uit te maken voor ons, arme drommels, hier in de bergen van Noord-Georgia. Maar deze keer is een uitzondering. We stemmen allemaal voor Trump!

Maar goed dat je de vraag aan mij stelt. Ik moet wel de slimste van de familie zijn. Onze ouders zijn nauwelijks tot hun veertiende naar school geweest en mijn twee oudere broers hebben nooit hun middelbaar onderwijs afgemaakt.

Ik had meer geluk. Ik kon wat beurzen bij mekaar schrapen, omdat ik een goede honkbalspeler was en hogescholen vinden dat wel wat. Helaas, na twee jaar studie, droogden die beurzen op en was het terug naar huis, er was gewoonweg geen geld in de familie om me verder te laten studeren. Die geschiedenis zit me al lang dwars.

Was ik zwart geweest, dan had ik wel wat financiële steun gekregen, "affirmative action", weet je wel. Men moest Obama maar eens vragen of zijn kinderen omwille van hun huidskleur recht hebben op extra punten -want die krijgen ze- bij het toelatingsexamen voor de universiteit? Mijn zoontje, Johny, die het overigens goed doet op school, zal niets krijgen! Hij heeft het verkeerde vel, wit vel.

En dat allemaal om de zwarten voor de Democraten te doen stemmen. De slachtofferstatus van de zwarten moet in leven worden gehouden, willens nillens, en ons volkje zal wel altijd voor racist uitgescholden worden in de media.

"City slickers" noemen ons "rednecks"

Mijn naam is Rodney Smith. De meesten onder ons, dat zijn zo’n acht huishoudens, wonen op een stuk land van 60 hectaren dat al vijf generaties in de handen van de familie is.

Het grootste deel is bebost bergland met heel wat wild. Herten, beren, kalkoenen, wilde zwijnen en slangen, veel slangen. Beken en meertjes met een rijk visbestand. We jagen en vissen graag, we kunnen hier van het land leven. Honger zullen we nooit hebben. Vorige generaties waren keuterboeren. Nu hebben we nog wat koeien die we zelf slachten, maar we gaan allemaal werken in een fabriek een uurtje hier vandaan.

We zijn "country folk" -plattelanders-, maar "city slickers" noemen ons "rednecks". Nu ja, na een paar glazen illegaal gestookte brandewijn, noemen we onszelf ook wel eens rednecks. We zijn zo de enige overgebleven bevolkingsgroep in Amerika waarover je ongestraft gore grappen mag maken zonder van "hate speech" beschuldigd te worden.

We zijn dom, doen aan incest, we zijn onwetende christenen, spelen banjo - dat laatste is juist. We zijn de "deplorables" -de betreurenswaardigen- zoals die scheldende mevrouw Clinton het heeft gezegd. Je kan ons aan het werk zien in de film Deliverance. De meer geleerde mensen noemen ons "white, Appalachian poor".

Geen verantwoording voor mijn wapens

En ja natuurlijk, we hebben heel wat wapentuig. Dat is waar. Mijn broers en ik kunnen een klein legertje op de been brengen. Waarom hebt u dat allemaal van doen, zult u me vragen, dat is toch gevaarlijk? Daar komen toch ongelukken van? Wel, we hebben de wapens omdat we als Amerikaan het recht hebben om ze te hebben, vastgelegd in de grondwet.

Ik hoef hiervoor aan niemand verantwoording af te leggen. Ik vraag u toch ook niet waarom u met een dure Audi rondrijdt en niet met een goedkope Toyota. Uw auto is uw zaak, mijn wapens de mijne!

Het wapengeweld zegt U? Kijkt u toch eens goed…. Het zijn niet duelling banjo-spelende rednecks en plattelanders die elkaar overhoop schieten, maar de zwarten in de grootsteden die al decennia lang in handen zijn van de Democraten, aan wie al miljarden dollars aan sociale voorzieningen en social engineering zijn verpatst. Hier bij ons is de criminaliteit - mede dankzij de aanwezigheid van onze wapens - zeer laag. Moorden zijn zeer zeldzaam.

Kantoor in Atlanta waar men wat gratis uitdeelt

Sociale voorzieningen zijn er hier niet. En mochten we al recht hebben op iets, we zouden niet weten waar we dat moeten vinden. In Atlanta, hier zo’n 150 km vandaan, is er wel een kantoor waar men wat gratis uitdeelt. En dan zich maar afvragen waarom de werkloosheid onder de jonge zwarte stadsbewoners zo groot is?!

Eerst ondergraaft Obama de autoriteit van de politie, dan stuurt hij het gespuis op straat, dan wil de politie met die zogeheten moeilijke buurten niets meer te maken hebben, dan gaat dat crapuul elkaar overhoop schieten en dan… Wil hij mijn wapens afpakken! Ja, ja, dat zal wel. Wij stemmen voor Trump!

Obama wil staatsgodsdienst zonder God opleggen

De waarheid is dat we een christelijke, evangelische familie zijn. Onze familiebijbel is meer dan 100 jaar oud. Maar de christenen worden steeds meer verdrukt in Amerika. Obama is dan misschien geen moslim maar, heimelijk, wel een antichristen die een soort staatsgodsdienst, zonder God, wil opleggen aan de mensen. Hij en de Democraten willen het christelijk karakter van de Amerikaanse natie kapot maken. En ze doen dat op sluwe wijze.

Neem nu de wijze waarop zondaars zoals homoseksuelen gepromoveerd zijn tot ongenaakbaren. Kerken, en zeker onze kerk, verdienen al jaren een goede stuiver door iedereen die maar wil in het huwelijk te laten treden. Mensen willen nu eenmaal in een mooie kerk trouwen. Maar dat is het probleem: we lopen immers het risico, als we in onze kerk een homohuwelijk weigeren, ons bloot te stellen aan vervolging vanwege discriminatie…

Gevolg? Heel wat kerken hebben beslist om een "privéclub" te worden, waarbij alleen nog leden-gelovigen kunnen gebruikmaken van de faciliteiten. Maar dat heeft natuurlijk negatieve gevolgen op de inkomsten van de kerk. En dat was natuurlijk de bedoeling van onze president Barack Hussein Obama! Gelukkig is er in heel wat staten, ook in Georgia, een "freedom of religion"-beweging op gang gekomen.

Mijn oudste broer, George, een wat minder gelovige eerlijk gezegd, heeft het vooral over de illegalen. Jaren geleden kon hij op zijn werk heel wat overuren doen. Hij kocht zich zelfs een mooie Harley. Is dat niet dé manier waarop de middenklasse gecreëerd wordt in Amerika?

Maar het mocht niet zijn van de grote bazen, allen Democraten en Republikeinen. Ze lieten miljoenen illegalen de grens oversteken om druk te creëren op de arbeidsmarkt. Gedaan met de overuren. De nachtploeg bestond voortaan uit enkele tientallen illegalen…

Strijd tussen stad en platteland

U denkt nu allicht dat we hier fanatieke Republikeinen zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Deze streek, en veel andere plattelandsstreken, waren ooit Democratisch, tot ongeveer 1990. Mijn grootvader heeft ooit nog voor Kennedy gestemd, ook al was die katholiek. Maar toen kregen de oude hippies van de jaren 60, de Clintons en consoorten, de Democratische partij in handen, en christenen voelden zich steeds minder welkom.

Newt Gingrich en de Republikeinen zagen dat en openden graag de deuren voor Gods Volk. Zoek dat eens op Google: de kaart met de uitslagen van de presidentsverkiezingen per kanton. Amerika kleurt rood -Republikeins- behalve de grootsteden, die blauw -Democratisch- zijn. In veel opzichten zijn de presidentsverkiezingen een strijd tussen de stad en het platteland. Helaas wordt het politiek correcte standpunt gemaakt in de steden.

Maar niet getreurd: stem Trump!